A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

ОЕТ

 
Шифра предмета: ОО1ОЕ1
Званични сајт: http://oet.etf.rs
Препоручена литература:

„Основи елекротехнике 1. део – Електростатика”, Антоније Р. Ђорђевић
„Основи елекротехнике 2. део – Сталне струје”, Антоније Р. Ђорђеви
„Збирка задатака из основа електротехнике 1. део — Електростатика”, Градимир Божиловић, Драган Олћан, Антоније Р. Ђорђевић
„Збирка задатака из основа електротехнике 2. део — Сталне струје”, Градимир Божиловић, Драган Олћан, Антоније Р. Ђорђевић
„Збирка задатка из основа електротехнике – електростатика и сталне једносмерне струје”, Хилдегард А. Божиловић, Живојин А. Спасојевић, Градимир Н. Божиловић (тзв. Mетодичка)
„Збирка решених испитних задатак из основа електротехнике I део – електростатика и сталне струје”, др Антоније Р. Ђорђевић, мр Градимир Н. Божиловић, др Бранислав М. Нотарош (тзв. Испитна)

 

   Ово је предмет који захтева редован рад (и то није само фраза). Градиво је обимно и захтевно. Електростатика може представљати проблем за оне који мало слабије владају интегралима. Сталне једносмерне струје су што би неки рекли „чист шаблон” међутим тих шаблона има подоста и морају се добро знати како би се задаци успешно решили.

   Испит из овог предмета захтева пуно рутине у решавању задатака јер је небројано много студената пало или добило нижу оцену због „само једног минуса” или је заборавило да тачно подели или сабере два броја. Неки од њих првила и конвенције нису знали, а неки су једноставно направили махиналну грешку. На папиру делују исто, а то је оно што се рачуна тако да препорука за ове предмете је да редовно учите и редовно вежбате задатке (и да будете сконцентрисани на колоквијуму и испиту).

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack