A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

Страни језици

 
Шифра предмета: ОО1ЕЈ1, ОО1НЈ1, ОО1ФЈ1, ОО1РЈ1 (СИ1ЕЈН)
Литература:
   Углавном професори обезбеђују литературу у виду фотокопија или презентација.
 
   Већина студената опредељује се за енглески језик као страни. Многи су неки језик учили од малих ногу док су други имали овакве или онакве контакте са неким од језика. Као што смо већ напоменули тачан систем за учење страног (или програмског) језика не постоји, али постоји тачан систем за његово незаборављање, а то је једино континуалним коришћењем и сталним контактом са језиком. Избором страног језика 1 имаћете прилике да на једноставан начин останете у контакту са жељеним језиком, научите нешто ново, да се дружите и упознате са многим колегама и колегиницама (колико је веза настало и нестало на овај начин :) ). Енглески језик 1 је обавезан предмет у првом семестру на Одсеку за софтверско инжењерство. За остале одсеке постоје по један предавач за француски, немачки и руски и за ове језике обично није обавезно испунити квоту од 30 студената да би де предмет одржао. Енглески језик 1 за Електротехничке одсеке држе два предавача, а пред испитни рок биће могућа промена групе за Енглески језик 1 преко студентских сервиса (али о томе ћете бити благовремено обавештени), тако да можете ићи код оба професора и видети који вам више одговара.
 
ЗА: За некога ко носи добро знање из средње школе овај предмет неће бити тежак за добијање добре оцене. Не одузима ни много времена, а часови могу бити и забавни.
 
ПРОТИВ: За некога ко се одлично служи енглеским језиком, овај предмет може бити досадан и незанимљив јер не носе сви исто знање из средње школе, па се професори више посвећују студентима са слабијим знањем. Такође, не постоји јасно дефинисан начин полагања па студенти не знају шта могу да очекују на испиту, али до сада није било већих проблема због тога.
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack