A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

Избори за студента продекана

Пред нама су избори за студента продекана који ће се одржати 16. априла ове године. Студентско организовање је из године у годину све битније за наше студирање и сваке године узима све више удела у решавању главних студентских питања са којима се сусрећемо. Имајући у виду да наш факултет тек наилази на главне препреке у процесу ''Болоњизације'' коју популарно називају ''усклађивање наставног програма са Болоњском декларацијом'', већ сада је изузетно важно да се јасно и гласно чује реч студената, а из године у годину биће све важније.

Као што сви знамо кућа се прави од темеља тако да већ сада увелико морамо да размишљамо о нашој будућности и морамо на време почети да бирамо добре и квалитетне представнике који ће заступати наша права и интересе и који ће допринети побољшању студија. Ове године имамо два кандидата за студента продекана који имају вољу и жељу да одмах по свом доласку начине битне кораке у горепоменутом побољшању. У разговору са кандидатима сазнао сам следеће:


Катарина Ристић је рођена 1986. године у Ваљеву. Електротехнички факултет у Београду је уписала 2005. године и тренутно је студент треће године Одсека за телекомуникације.

Проблематиком студентског организовања бави се од прве године студија. Учествовала је у раду оба сазива Студентског парламента. Од друге године је делегат и успешно сарађује са студентом продеканом и професорима у решавању текућих проблема. За своје најзначајније достигнуће као делегата сматра реформисање начина полагања тестова за лабораторијске вежбе на пет предмета са свих одсека везаних за телекомуникације, а у сарадњи са професором Дукићем, студентом продеканом и колегама.

Енергију коју је уложила као делегат на свом одсеку, жели да прошири и на остале студенте, као и да допринесе даљем развоју и побољшању студентског организовања. На основу добре сарадње са професорима жели да настави да инсистира на ефикасном решавању студентских проблема, као и на подизању квалитета наставе и повећању пролазности на испитима.

Као нови студент продекан потрудиће се да:

·         саслуша сваког студента и покуша да реши његов проблем у најкраћем могућем року

·         редовно информише студенте о свим збивањима

·         заинтересује студенте да се што масовније укључе у делегатски систем

·         утиче на доношење правилника о студијама и дефинисању правила за полагање испита

·         разговара са професорима за које постоје притужбе да су некоректни

·         разговара са управом факултета о ефикасном формирању распореда и расподели сала.

 

Стефан Димитријевић је рођен 15. јануара 1987. године у Лесковцу. Основну школу је завршио као један од најбољих у генерацији, а паралелно је завршио и музичку школу, одсек клавир. Био је члан кошаркашких клубова Здравља и Хемофарма, али и члан младе репрезентативне селекције земље. Средњу школу је завршио у Вршцу, а био је активан као председник разреда, члан парламента где је изабран за портпарола. Такође, био је дописник школских новина ''Гимназијалац''. У истраживачкој станици Петница похађао је курс хемије.

Стефан је студент треће године Електротехничког факултета у Београду, Одсека за сигнале и системе, а просек након 30 положених испита му је 9,10. Хоби му је компоновање.

Фер и коректним приступом, Стефан је у контакту са многим професорима Електротехничког факултета и мишљења је да својим залагањем и ангажовањем у циљу решавања студентских питања и проблема може бити од велике помоћи студентима ЕТФ-а. Уз себе има веома квалитетан тим студената, у коме влада међусобно поверење и уважавање.

Стефан и његов тим ће вам увек стајати на располагању и са задовољством саслушати сва ваша питања, проблеме и сугестије.  

 

Оба кандидата делују заинтересовано и спремно на све изазове које спрема позиција студента продекана. Избор је на вама, а ја могу само још да вам поновим да је изузетно важно да изађете на изборе, а одлуку, ако ништа друго, донесите бар на основу овог прилога.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack