A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

R U 1nT3rN3t Phr3ak ?

Модерно друштво је довело до стварања једне нове подврсте људи које ћемо назвати – Cajбер тип људи. Овај тип људи постаје све бројнији и раширенији и помало подсећа на неку модерну, огромну секту. Служе се само њима знаним скраћеницама свог тајног језика, имају узак и неповерљив круг пријатеља и после неког времена почињу физички да личе једни на друге: савијено тело на леву или десну страну (зависно од стране на коју им је монитор окренут), диоптрија која се прогресивно увећава, осетљивост на јако светло, често врте нешто по рукама ако су подуже одвојени од свог миша и поштују искључиво и само људе који знају да је 1 МВ = 1024 КВ.

Дан једног Сајбер човека почиње буђењем у мрачној соби, негде мало иза поднева. Помислићете да је прва акција стартовање компа, али НЕ(!) комп се преко ноћи не гаси, јер се скидају неки нови занимљиви филмови/програми/игрице. Прво кафа. Па паљење одговарајућих програма, зависно од подврсте којој наш Сајбер човек припада, а то су (неке од постојећих):

 

Гејмер - ова особа је пасионирани играч свих игрица које су му доступне у том тренутку и своје слободно време проводи или играјући игрице или тражећи саиграче за још једну узбудљиву авантуру Кантер-страјка, Бите-фајта, Обливиона, ЛИ2 и сличних игрица доступних он-лајн.

 

Хакер - илити програмер по серБски. Поред задивљујућег знања у решавању проблема у више програмских језика, познавања бинарног кода, виших нивоа интернет хостинга, ова особа најчешће зна напамет IP адресе свих својих другова и оваквој особи се не ваља замерати.

 

Форумаш - (читај Чеги) - Да ли је гора Цеца или Карлеуша и зашто, да ли ове недеље испадају Марко, Ена или неко трећи и зашто Сунце сија овако јако данас. Опсесија овог подтипа Сајбер човека је одговарање на постављене теме на разним форумима (којих је најчешће више од 1) типа: ’’Тренутно слушам’’, ‘’Сада управо радим…’’, ’’Волим - не волим’’, а најчешће, суштина интернет живота сваког форумаша је испуцавање емоција које осећају у том тренутнку и чињенично оправдавање својих ставова и суштинско оповргавање ставова супротног табора по систему буди толико злобно cool, хладнокрван и непобедиво интелигентан колико немаш реалан живот.

 

Блогер - моја омиљена подврста. Незадовољни својим средњошколским оценама из српског језика овакве особе проводе дане пишући литерарне саставе који су најчешће романтично - лиричног типа са елементима хомеровске трагедије због одласка/недостатка/игнорисања од стране вољеног. Блог представља дневник појединца који се труди да буде схваћен, вољен и прихваћен и да има што више позитивних коментара и зато износи садржај својих copy–paste живота пред ‘’саосећајни’’ аудиторијум.

 

Посматрачи - најнеомиљенија подврста. Посматрачи, наравно посматрају, и углавном, у 99 % случајева су критички настројени. Никад нису написали нешто своје, поставили неку тему или активно учествовали у некој препирци и све време проводе очекујући неки сажет, суштински јасан текст или тему на који ће они додати свој коментар по систему, ако интелигентно негирам интелигентну тему онда испада да сам ја најпаметнији.

 

Chateri - илити ситна боранија - најраспрострањенија подврста. Ове особе ћете препознати по томе што имају инсталирана најмање три chat програма (или све ако су баш застранили): yаhоо msg, Msn msg, Scype, ICQ, AIM, Mirc, g-talk. Дане проводе причајући са својим on-line пријатељима које никад нису (а вероватно и неће) упознали, али сви су они фамилија, битно је само да није СМОООООООР!!!

 

МySpace (hi5, tagged, facebook, furka, karike & сл.) зомбији - ако немаш МајСпејс ДА ЛИ ТИ УОПШТЕ ПОСТОЈИШ??? Ставиш розе позадину, своје најнамонтираније слике, музику која је најкул, набројиш филмове и књиге које су нај-ин и које те представљају као јако интелигентну и друштвену особу са стилом и прихваташ пријатеље из целог света и онда једни другима остављате коментаре, приватне поруке, честитке, и трудите се да сви буду испоштовани максимално. (Мислим, врх ти је фоткица. Оно еxтра!!!)

Нисам, бре, иронична, озбиљно нисам, двоје су се тако упознали.

 

Сурфери - безлична маса која проводи време у читању новина, потрази за информацијама, забавом, игром и нису зависници у правом смислу речи, и немају неку битну улогу у интернет животу осталих cyber подврста све док не еволуирају у један од напред наведених нивоа.

 

Манијаци - манијаци постоје у свим наведеним категоријама, понекад су јако добро камуфлирани, и не морам ваљда да објашњавам шта манијаци раде? Продају каранфиле, наравно!!!

 

Постоји још много појмова које бих волела да се дотакнем али немам довољно простора чак ни када бих зиповала све мисли и појмове, ал` ево да набројим бар моје фаворите: кружна писма, ppt презентације за срећу које ако не пошаљете даље на 156 адреса за 144 минута, појешће Вас чудовиште из лифта, тарот отварачи који вам затрпавају булк на мејлу, продавци вијагре и сличних помагала, воајери, најављивачи апокалипсе, политичко – пропагандни програми, нудге манијаци и слично.

 

И као задње за поменути је у ствари и можда најзначајније: NICK. Nick је бинарна ономатопеја Вашег бића и/или Вас описује у неком смислу, или представља неки Ваш став, особину или жељу.

 

Па, који је Ваш Nick?

 

Сее yа ин сајбер спејс, и не заборавите, свет је бинаран, или си 0 или 1.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack