A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

Електријада 2008

Кад кажем Електријада, већина људи помисли на гомилу пијаних студената електротехнике који оргијају у некој забити, удаљеној од цивилизације, али нису у праву. За оне који не знају шта је Електријада да их мало упутим. Електријада, илити међународни сусрети студената електротехнике традиционално се одржавају скоро пола века на просторима бивше Југославије и представљају највеће годишње окупљање студената електротехнике у југоисточној Европи, а и шире. Ове године Електријада је била одржана у Бањи Врућици код Теслића у Републици Српској од 19. до 25. маја. Теслић је релативно мали град на који се наслања живописно и веома угодно приградско насеље Бања Врућица са здравствено-туристичким комплексом у којем се налазе четири хотела, природна бања за лечење кардиоваскуларних обољења и објекат за спорт и рекреацију. Учесници Електријаде су били смештени у два хотела “Кардиалу” и “Посавини”, а било је и оних који су боравили у приватном смештају код “љубазног” локалног живља. Али небитан је био смештај већ дружење.

 


 

Формални део манифестације чине такмичења у знању и спорту, где се сви факултети боре за појединачне и екипне успехе, као и за титулу генералног победника Електријаде (Коју је ове године, као и сваке претходне, освојио Београд.).  Наши спортисти оправдали су своју улогу фаворита и показали да су најбољи. Јесте да нису све наше екипе освојиле златне медаље, али су одлично парирале својим ривалима, чиме су показале велики, борбени дух. Ни наши такмичари у знању нису заостајали за њима. Иако појединачно нису остварили неке запажене резултате, екипно су у скоро свакој дисциплини узели једно од прва три места, што им је помогло да у генералном пласману буду први.

На Електријади су студенти презентовали и своје научне радове и још једном показали колико су креативни. Такође поред одржавања бројних такмичења, органинизована је презентација музеја Никола Тесла из Београде (где је као и сваке године приказан неки Теслин изум о коме је одржано и једно занимљиво предавање). Поред свега овога, одражано је и неколико веома интересантних предавања и презентација компанија и фирми из струке, која су била доста занимљива будућим инжињерима и мислим да су им много помогла око избора занимања када буду завршили факултет.

 

 

Организовано је и вече борилачких вештина и плесно вече, где су момци и девојке показали своје вештине и својим умећем задивили све присутне.

Али Електријаду не чине само такмичења у знању и спорту и презентације научних радова и предавања, већ је циљ да се сваком учеснику омогући прилика да се одлично забави, спајајући лепо и корисно, релаксира се и опусти и забележи који добар резултат. Да би се студенти опустили и уживали, сваке вечери су организоване журке у дискотекама хотелима, где је пуштана различита музика, тако да је за сваког било по нешто. Али студентима све ово није сметало да праве и приватне журке по собама и спратовима хотела. Журке су биле веома интересантне и било је штета да се пропусте, што се видело и по присуству великог броја људи из околине Теслића који су навраћали на наше журке.

 


 

Електријаду не чине само такмичења и журке већ и дружење. Многи су остварили велики број нових познанстава, а неки су нашли и себи сродне душе. Остварен је велики број међународних контаката са представницима факултета из бивше Југославије (двоје су се тако смували ;) ). Пошто је киша падала сваки дан људи су се позатварали по собама где се издешавало много интересантних ствари које баш и нису за јавност. У сваком случају свакоме је било лепо онолико колико се потрудио... неки су забаву пронашли у шетњи бањом, неки у добром друштву уз гитару, а неки у дружењу са припадницама женског пола, које су из године у годину бројније, а морам признати лепше.

 


 

На крају остало нам је да сумирамо утиске и да закључимо да је ова Електријада за већину студената представљала извор позитивне енергије, добру забаву и незаборавне моменте, а самим тим најлепше проведено време у току студирања. Ако сте доживели, а за оне који никад нису били на Електријади нека замисле, 1000 и нешто мало више студената електротехнике пет дана заједно на једном месту, како се феноменално проводе 24 часа дневно, тако што се такмиче, навијају на утакмицама за своје факултете, забављају на журкама у току ноћи, скоро уопште не спавајући, онда сте видели шта у ствари представља Електријада, а ви који никад нисте били надам се да увиђате шта пропуштате. Тешко је описати то јединствено искуство и свакако га је вредно доживети. Надам се да ће наредна Електријада бити занимљивија, посећенија и боља од ове, а за то ћемо се потрудити да буде тако, а до тада уживајте, учите и мислите на све оне лепе тренутке са Електријаде које сте доживели.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack