A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

текстови 8


 

 

 

Велики поздрав свима и добродошли! Добродошли на нови сајт Генератора који после извесног времена поново почиње са радом. Ова верзија сајта настаје са Генератором 8, а надамо се да ће и сајт и Генератор поживети доста. По идеји уредништва, сајт ће бити уређиван неколико дана након поделе најновијег броја тако да уколико нисте успели да дођете до свог примерка Генератора, моћи ћете овде да прочитате све што се налази и у штампаној верзији. Оно што ће вас можда привући да заволите овај сајт је и идеја да се на овом месту нађу и нецензурисани текстови па тако на пример овом приликом објављујемо нецензурисани текст интервјуа са асистентом Бошњаковић Андријом. Сазнајте шта смо га још питали и шта је он нама рекао, а што се није нашло на штампаним страницама Генератора 8.

Такође, на овом сајту моћи ћете да пронађете и старе бројеве Генератора и тако се евентуално подсетите неких давно писаних текстова. За сада ће Архива бити у ПДФ формату, али ћемо се трудити да то све адаптирамо овом блогу. Да не дужимо даље, верујемо да ћете се и сами снаћи.

Редакција је у октобру прошле године почела са подмлађивањем и као што можете видети ту акцију спроводи поприлично квалитетно (припремајући ових дана четврти број у овој школској години), те уколико мислите и желите да учествујете слободно нам се јавите врата су свима широм отворена (добро, мушкарцима мало подмећемо ногу, али не много :) ). Контактирајте нас путем е-поште и бићете нам драг гост на првом састанку који будемо одржали. 

Толико од нас овог пута, овом приликом ћемо вам издвојити неке тренутке са поделе Генератора 8 и до следеће поделе велики поздрав.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

 

Мало слика...


 
Стрип
ЕТФ - пре 100 година
 
Inter de Milan

Недавно у Италији, у Милану, обележен је један велики јубилеј. Фудбалски клуб Интернационале, познатији као Интер, обележио је стогодишњицу свог постојања. Поводом тог великог јубилеја у Милану је организована велика фешта на стадиону, додељене су бројне награде заслужнима за успeхе Интера, одржана је гала вечера којој је присуствовао велики број званица, промовисана је књига поводом јубилеја, било је све као што то ред и традиција налаже. Иначе, потписник ових редова је врло ватрени навијач овог клуба, тако да унапред молим да не буде никаквих осуда због евентуалне пристрасности...

Да подсетим како је све почело...

 
Нирвана

Бендови тако широког утицаја, огромне популарности и трајног култа, каква је била Нирвана, јављају се ретко, и заузимају посебно место. Тешко је рећи да ли је Нирвана имала утицај на друштво, или је њена популарност била одраз већ постојећих трендова, али њихова заслуга у преврату тадашње музичке сцене, непобитна је.

На почетку осамдесетих, музичка сцена је деловала револуционарно: узлет електро-попа и нових романтичара попут “Duran Duran”, “Human League”, “Spandau Balet”, раних “Depeche Mode”, које су фаворизовале синтисајзере над гитарама и драматичан нападан стил. Новооснована телевизија MTV, са концепта “гледања” музике, промовисала је групе попут DEVO и “Franky Goes To Hollywood”, данас запамћене по свом имиџу, костимима и спотовима више него по музици.

 
Херкулес, како постати бесмртан

Херакле је јунак који постоји и у грчкој и у латинској митологији под готово истоветним именом. Дизнијеви аниматори су за свој 35. анимирани филм узели овај мит и искористили једно од његових имена –  грчко  – Херкулес, како ћу га и ја називати у овом тексту.

Он је био син Зевса и Алкамене, прелепе жене краља Амфитриона који је почесто био у ратовима, тако да је Зевс искористио прилику узевши његов лик и направивши Алкамени Херкулеса. Исте ноћи краљ Амфитрион се вратио кући и зачео јој сина, Херкуловсовог брата близанца, Ификла.

 
<< Старт < Претходни 1 2 3 4 5 Следећи > Крај >>

Страна 1 од 5
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack