A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

текстови 8


Може ли соларно дрвеће осветлити Европу

Ера соларне технологије је у свом стидљивом али сигурном замаху. Овај вид такозваних обновљивих извора енергије све чешће проналази своју примену у стандардним електро-енергетским апликацијама уједно подсећајући нас на своју важност у одрживом развоју и очувању животне средине. Не само то, соларна технологија изванредно успева да обједини своју примарну функцију, смањења емисије штетних гасова, са естетиком и модерним дизајном али и повољним економским билансом. Соларно дрвеће на спектакуларан начин даје дефинитивни доказ свега наведеног.

 
Прича о Божијој честици 2

Ова прича је наставак истоимене приче из прошлог броја Генератора.

У прошлом броју испричана је еволуција проблема Божије честице и начин на који се та проблематика преселила у CERN.Светска научна елита била је свесна да је најјефтинији начин да се дође до креације Хигсовог бозона или Божје честице унапређење дотадашњих акцелератора у CERN-у.Многе државе света међу којима су све иоле развијеније државе узеле су учешће у овом пројекту што финансијски што кадровски.Ево како се та прича даље одвијала.


 
Наградна игра

Са новим бројем, долази и нова наградна игра за Вас. И овај пут има рачунања, мало мозгања и, надам се, доста тачних решења. Прошли пут је најбржи био Никола Тошић, који је добио ЗПУ чланарину као награду, а тачне одговоре су послали и Адонаи, Зоран, Небојша Радовановић...

 
Еволуција и њене последице

Благодети града у коме студирамо подразумевају бучне људе у градском превозу. Крупнијем радозналом уху, уз свакодневне вишечасовне колапсе у саобраћају, други вид информисања није неопходан. Од најновијих вестију, преко временске прогнозе, спортских дешавања, спектар се шири на трачеве и занимљивости. Желели ми то или не, информација врло лако допре до нас. Недавно сам у једном од тих разговора ухватио занимљивост из ИТ света, а како ме будилник уместо са „бип, бип“ буди са „веб, веб“, антене су у секунди биле подешене за пријем сигнала...

 
Хуманитарна акција за свој џеп?! - процените сами

У јеку јануарског испитног рока у централној читаоници Студентског града студенти су марљиво учили, док су се сумњиве радње одвијале пред њиховим очима. Иако ово звучи као почетак неког крими романа, оставићу Вамa да процените да ли је описани догађај превара или не.

За време паузе стајала сам са другарицом у холу, и као прави ЕТФ-oвац размишљала о претходно прочитаној лекцији.

 
<< Старт < Претходни 1 2 3 4 5 Следећи > Крај >>

Страна 3 од 5
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack